Főoldal

Szeretettel köszöntünk gyülekezetünk honlapján!

Közösségünk egy hely a nem tökéletes emberek számára, akiket egy tökéletes személy fog össze! Színesek vagyunk: korban, nemben, foglalkozásban, ízlésben, hobbiban és még sorolhatnánk. Olyan egyedi alkotások, akikben egy dolog mindenképpen közös: meg akarjuk ismerni Alkotónkat! Hisszük, hogy Isten a mi Teremtőnk, akinek terve van az életünkkel. Hogy nem a véletlen műve, hogy létezünk, hanem Isten műalkotásai vagyunk. Szabad akaratot kaptunk Tőle, ennél fogva eldönthetjük, akarunk-e vele élni, vele kapcsolatba kerülni. Mi úgy döntöttünk, teszünk egy lépést Isten felé, hogy bemutatkozhasson nekünk, és ez a kapcsolat létrejöhessen. Ő már 2000 éve kinyitotta az ajtót felénk, amikor Jézus Krisztus áldozatán keresztül létrehozta a közvetlen adásvételt Közte és az emberek között.

Álmunk egy olyan összetartó gyülekezet, amelyben a tagok igazi közösségben élnek egymással, mindent megtesznek azért, hogy a környezetüket elérjék az örömhírrel. A megtérteket érett tanítványokká nevelik és mindenki aktívan szolgál a saját ajándékai szerint. A gyülekezet minőségben és mennyiségben is naponta növekszik Isten dicsőségére. Keresztény gyülekezetünk a Baptista Egyházhoz tartozik. A többi történelmi egyházhoz képest fő megkülönböztető jegyünk, hogy nem keresztelünk meg csecsemőket, hanem hisszük, hogy Jézus Krisztus követése minden ember saját, tudatos döntése kell, hogy legyen. Ezt pedig víz alá merítéssel (bemerítéssel, görögül: baptizma) nyilvánítjuk ki Isten és emberek előtt. Ha Te is szeretnél nyitni Isten felé, vagy csak elkezdett érdekelni a kérdés, hogy mit is keresel ezen a Földön, nagy szeretettel várunk alkalmainkra, melyekről a Programjaink menüpont alatt tájékozódhatsz!

Hitünk alapjai:

Karácsonyi üzenet Neked:

„A legszerényebb körülmények között született, mégis az eget betöltötte az angyalok éneke. Születési helye egy istálló volt, mégis egy csillag több ezer mérföldről vezette oda a gazdag és nemes férfiakat, hogy hódoljanak neki. Születése ellentmondott az élet törvényeinek, halála ellentmondott a halál törvényének, nincs nagyobb csoda, mint az Ő születése, élete, halála, feltámadása és tanítása. Nem voltak gabonaföldjei vagy halászvállalkozása, mégis asztalt terített 5000 ember számára, és még maradt is kenyere és hala. Lába nem drága szőnyegeket taposott, de járt a vízen, és az megtartotta. Keresztrefeszítése a világtörténelem legnagyobb bűntette volt, de Isten szemszögéből nézve kevesebb nem lett volna elég megváltásunkért. Amikor meghalt, kevesen gyászolták eltávoztát, de Isten fekete kárpitot terített a Nap elé. Akik megfeszítették, nem remegtek bele abba, amit tettek, de a föld megremegett alattuk. A bűn soha nem érintette. A romlás nem tudta testét uralma alá vonni. A talaj, mely vérétől vöröslött, nem rejti porait. Három éven át hirdette az evangéliumot. Nem írt könyveket, nem volt főhadiszállása, és nem épített ki semmilyen szervezetet. Mégis, kétezer évvel később, Ő az emberiség történetének központi szereplője, minden igehirdetés állandó témája, az a sarokpont, melyen a korok megfordulnak; Ő az emberiség egyetlen Megváltója. Most, amikor ünneplünk és ajándékokat adunk, csatlakozzunk a bölcsekhez, akik »…leborulva imádták őt…« (Máté 2:11). Ne feledjük, a karácsony Krisztusról szól!”

Forrás: Mai Ige

Várunk szeretettel online ünnepi alkalmunkra 2020.12.25. 10:00-kor az alábbi csatornáinkon:

PÉCELI BAPTISTA GYÜLEKEZET

Legfrissebb tanításunk:

Nagy közösség

A vasárnaponkénti közös találkozás, ahol együtt lehetünk egymással és Istennel

Kis közösség

A hétköznapi kisebb közösség csoportokban, ahol a hangsúly a kapcsolatokon van

Aktív szolgálat

Hisszük, hogy mindenkinek adott Isten valamit, amivel szolgálhat, amivel építheti a gyülekezetet

Ima ereje

Hiszük, hogy Isten válaszol az imánkra, ezért hittel akarunk imádkozni

Állandó programjaink:

  • Vasárnap - 10:00 órától online Istentisztelet
  • Hónap első vasárnapján 17.00 - imaalkalom
  • Hónap harmadik vasárnapján 17.00 - Ismerd meg a Bibliád
  • Péntek 19:30 - ifjúsági alkalom (Erdei utca 1)
  • Szombat 16:00 - tini ifjúsági alkalom (Erdei utca 1)
  • Szerda 10:00 - páratlan héten: Nyugdíjas alkalom, páros héten Babanda alkalom

Kövess minket online:

A Péceli Baptista Gyülekezet számlaszáma: 11742331-20003854-00000000

Hírlevél

Hoppá! Biztosan elmész?

Ne hagyd ki ezt a nagyszerű ingyenes lehetőséget!

Foglald le a helyed most!

.