Isten

A legtöbb ember életében eljön az a pillanat, amikor felkiáltunk:
“Jaj, Istenem!” De vajon több is lehet ember és Isten között, mint ez a felkiáltás?
Mi lenne, ha Isten válaszolna neked? Ha megismerhetnéd Őt, érdekelne?
Ha igen, akkor itt most a lehető legjobb helyen jársz!

Véletlen műve?

Valahol a szívünk mélyén érezzük, hogy az élet több ennél a néhány évnél. Érezzük, hogy nem a véletlen műve, hogy létezünk. Érezzük, hogy kell legyen Valaki, aki ezt a végtelenül bonyolult világot megálmodta. Az életed nem a véletlen műve. Az sem a véletlennek tudható be, hogy most ezeket a sorokat olvasod. Azért élsz, mert van egy Alkotó, aki úgy döntött, hogy neked létezned kell. Tőle kaptad az életet ajándékba.

Sajnos az emberiség nem jól bánt ezzel az ajándékkal. Kivétel nélkül mind elrontottuk és Istentől függetlenítve akartuk megélni az életet. Előbb-utóbb rájövünk arra, hogy szükségünk van Istenre.

Ilyenkor merül fel a kérdés: Ki is Ő valójában? Hogyan tudnánk megismerni Őt? Mivel Ő végtelen és tökéletes szentségben van, mi bukott emberek nem tudnánk megállni az Ő jelenlétében. Nem tudnánk saját erőfeszítéseinkből vagy épp a vallás cselekedetei által elérni Őt. De érdekli egyáltalán Isten a mi életünk? Számítunk neki?

Istent érdekli az életem?

Olyannyira érdekli, hogy egy elképesztő döntést hozott Isten!

Ő lett emberré. Megalázta magát. Egészen a keresztig. Jézusban megláthatjuk azt, hogy mennyire szeret minket az Isten.

Az elrontott életünk minden büntetését magára vette és inkább meghalt helyettünk, mint hogy a Mennyben legyen nélkülünk. A bűneinket Jézus felvitte a keresztre, hogy ne álljanak többé ember és Isten közé. Nem számít mit tettél, nem számít, hogy milyen mélyre süllyedtél, Jézus azért jött, hogy megkeresse és megmentse azt, ami elveszett.

Az élet egy ajándék Istentől. Ez az új élet szintén egy ajándék. Akkor a tiéd, ha elfogadod.

Nem tudod kiérdemelni, csak meg kell ragadnod. Jézus az egyetlen út az Atyához. Ez viszont a jó hír: van egy út az Atyához!

A legfontosabb kérdés: hogyan működik ez? Semmi bonyolult dolgot nem vár el tőlünk Isten, csak annyit, hogy hívd segítségül Őt és bízz benne. Add át neki életed minden darabkáját és engedd meg neki, hogy Isten lehessen az életedben.

Megígérte, hogy aki hozzá jön, azt nem veti el.
Azt is megígérte, hogy aki csak hisz benne, annak örök élete van. Azt is megígérte, hogy akit Ő megszabadít, az valósággal szabad lesz. “Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól.” (János első levele 1:22).

Itt az idő

Adsz neki egy esélyt? Mire várnál? Ott, ahol éppen vagy, úgy, ahogy éppen vagy!

Csak szólítsd meg és engedd, hogy Ő is megszólítson téged! Nincs szükséged semmire és senkire most, csak te és Isten! Isten megígérte, hogy ha közeledünk hozzá, akkor Ő is közeledni fog hozzánk. És tudod, Ő mindig megtartja ígéreteit! Nagyon szeretnénk segíteni neked életed legizgalmasabb és legfontosabb döntésében! Ha nem találod a megfelelő szavakat, bátran imádkozd el velünk ezt, hogyha őszintén egyetértesz a következő mondatokkal:

“Istenem! Tudom, hogy elrontottam az életet és a bűneimmel nem tudtam egyedül megbírkózni. Köszönöm, hogy szeretsz engem és köszönöm, hogy Jézus meghalt értem. Kérlek bocsásd meg nekem a bűneimet és légy az életem Ura és Megváltója! Bízni akarok benned életem minden napján és veled akarok élni. Köszönöm, hogy elfogadsz engem és új ember lehetek benned. Ámen”

Ha őszintén megszólítottad Istent, akkor azt üzeni: “Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz. (Római levél 10:9). Bízz mindig abban, amit Ő mond neked. A nagy kérdés talán most pont az benned, hogy honnan tudhatod, mit mond neked? Hogyan tovább?

Bátorítunk, hogy olvasd a Bibliát, ami Isten szava. Mindent megtudhatsz benne magadról és Istenről. Gondolj úgy a Bibliára, mint egy levélre, amit Isten neked írt. Amit oda leírt, azt sosem fogja megváltoztatni, mert örökké megmarad. Azért olvassuk a Bibliát, hogy megismerhessük a szerzőjét, Istent. Minden csütörtök este együtt olvassuk a Bibliát mondatról-mondatra. Téged is várunk ezeken az estéken, hogy közösen minél jobban megérthessük, mit mond Isten nekünk. Ha szeretnél erről több információt, csak kattints ide:

Az élet Istennel életünk legnagyobb kalandja!
Ezt a kalandot sokan közösen élhetjük meg és nem kell egyedül lennünk. Éppen ezért bátorítunk arra, hogy keress fel minket személyesen is, hogy együtt örülhessünk veled és megismerhessük egymást.

Kattints a gombra, ha szeretnél többet megtudni arról, hogy milyen találkozási lehetőségek vannak: